ZOPABA
Zontechnische installaties

Zonne-Energie:


PVT systeem van Volthera

Met een VolThera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar functioneert ook als bron voor de warmtepomp. Het dak krijgt nu dus een dubbelfunctie en er kan zowel op de elektriciteit- als op de gasrekening bespaard worden. In combinatie met de warmtepomp zorgt dit systeem zelfs ’s nachts en op bewolkte dagen voor verwarming en warm tapwater. Bovendien hebben VolThera panelen hetzelfde uiterlijk als normale PV-panelen en is op het dak dus geen verschil te zien. VolThera is zowel toepasbaar als All-Electric oplossing als in een hybride opstelling. Vooral de hybride opstelling is een prachtige oplossing voor bestaande woningen. De warmtepomp van Vaillant werkt samen met de huidige cv-ketel (mits niet ouder dan 8 jaar) die op koude dagen de verwarming aanvult of geheel overneemt van de warmtepomp. Tevens is er geen beperking van uw warmwaterhoeveelheid doordat dit door de CV-ketel blijft worden verzorgd.

PV Panelen

Voor het opwekken van elektrische energie uit zonlicht zijn zonnecellen nodig, meestal gemaakt uit silicium. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer een paneel meegaat. En dat is beter voor het milieu en voor degene die in het paneel geïnvesteerd heeft. Met PV-panelen wek jij zelf zonne-energie op en verminder je de CO2-uitstoot van jouw huishouden. De energie die de zonnecollectoren op je eigen dak opwekken, verbruik je direct in huis. De aanschaf van PV-panelen is een duurzame investering in de toekomst die zichzelf in 5 tot 7 jaar terugverdient.  Een PV systeem bestaat echter niet alleen uit panelen op het dak, ook in de woning zijn er aanpassingen nodig, er komt een omvormer (deze vormt de elektra van de PV panelen om naar elektra geschikt voor het huishouden) en een extra groep in de meterkast. Denkt u er ook aan om te checken of uw huidige NET-aansluiting voldoet.


Zonnecollectoren


Om de werking van de zonnecollectoren aan u uit te leggen, nemen we eerst een kijkje op het dak. De zonnecollectoren bevatten collectorvloeistof. Deze vloeistof wordt opgewarmd door de zon en geeft vervolgens via een verwarmingsspiraal de warmte af aan het water in de boiler. Op een zonnige dag bereikt het water in de zonneboiler al snel een temperatuur van 60 graden of meer. Deze temperatuur is voldoende om rechtstreeks warm water te kunnen leveren, zonder bij te verwarmen. Wanneer de maximale temperatuur niet wordt bereikt, verwarmt de hr-ketel het water bij tot de juiste temperatuur. Wilt u compleet onafhankelijk zijn van fossiele brandstof zoals gas of heeft u dankzij pv-panelen stroom over, dan kunt u ook kiezen voor een elektrische naverwarmer. Dit is een krachtige elektrische spiraal die de warmte direct afgeeft aan de collectorvloeistof in de verwarmingsspiraal.